ARC CHEMICALS SOSYAL SORUMLULUK BİLDİRİSİNİ DUYURDU 15.08 2019

ARC CHEMICALS SOSYAL SORUMLULUK BİLDİRİSİNİ DUYURDU
ARC Chemicals, deri sektöründe güven ve kalite ile anılan adına layık olarak bir ilke daha imza attı ve sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacı ile tüm şirket çalışanları, tedarikçileri, bayileri ve elbette değerli ve seçkin müşterilerini de dahil ettiği "Deri Sanayinde Sosyal Sorumluluk, İşçi sağlığı, İş güvenliği, çevreye ve insan sağlığına zararsız kimyasalların pazara sunumu ve sürdürülebilirlik" bildirisini açıkladı.
 
Bu bağlamda ARC Chemicals 2018 yılından beri başta temel tedarikçisi Smit & zoon (Wet-end ve Finishing) firması olmak üzere tüm tedarikçileri ile Türk Deri Sanayinde yukarıda bahsi geçen konularda bir bilinç oluşturabilmek için partnerleri ile iş birliği yapmış, en başta kendi şirket çalışanları olmak üzere işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda sektörde ilk adım atan, liderlik eden ve örnek olan firmaların başında gelmiştir.
 
ARC Chemicals çalışanları için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamını sağlarken, çalışanların da bu konuda şirket kurallarına uyumunu takip ve kontrol etmektedir.
 
ARC Chemicals, bayileri ile bu konuda iş birliği yapmakta ve işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda aynı duyarlılığı kendilerinden de beklemekte, bayilerini bunu gerçekleştirme yönünde teşvik etmektedir.
 
ARC Chemicals ve Smit & zoon’un ortak kararı sonucunda küçük de olsa bir farkındalık yaratmak ve kullanımını teşvik etmek amacı ile müşterilere dağıtılacak promosyonların, laboratuvar güvenlik materyallerinden oluşması kararlaştırılmıştır.
 
ARC Chemicals kendi bünyesinde, çalışanlarına gerekli tüm Kişisel Güvenlik Teçhizatlarını sağlamakta ve Kişisel Güvenlik Teçhizatı (PPE) kullanımını zorunlu kılmaktadır. Şirketimiz bu hususta bayilerine ve müşterilerine daima örnek olmayı hedeflemektedir.
 
ARC Chemicals alanında dünyanın en önde gelen firmaları ile iş birliği yapmaktadır ve insan sağlığına ve çevreye zararsız kimyasalların Türk Deri pazarına sunumunda tereddütsüz bir liderlik üstlenmeyi kendisine slogan edinmiştir.  ARC Chemicals yasal bir zorunluluk olmasa bile Avrupa Birliği tarafından yasaklanmış maddeleri içeren hiçbir kimyasalın satışını yapmaz ve bununla ilgili her türlü garanti yazısını da müşterilerine temin eder.
 
ARC Chemicals olarak, bu dünyanın bize atalarımızdan bir miras değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın bize emaneti olduğu bilinciyle insana ve çevreye zarar vermeyen, sağlıklı kimyasalların deri sanayinin kullanımına sunulması ve sektörün de bu kimyasallar üzerinde yoğunlaşmasını sağlayarak deri sanayinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı kendisine görev bilmektedir. 
 
ARC Chemicals olarak, her ne kadar Türkiye’de tabakhanelerde yaygın olarak görülmese de "Çocuk İşçi" çalıştırılmasını asla kabul edilemez bulmaktadır ve çocuk işçi çalıştıran hiçbir firma ile asla bir ticari ilişki içerisinde bulunmayacağını açıklarken hem bayilerinden hem de değerli müşterilerinden aynı duyarlılığı göstermesini beklemektedir.
 
ARC Chemicals, Smit & zoon ile iş birliği kapsamında, Smit & zoon tarafından "Simplicity" adı verilen ve deri işleme proseslerinde en az çeşitte kimyasal kullanımı ve kısa işlenti süreleri sağlayan reçeteler sayesinde hem deri fabrikalarının stok maliyetini düşürmeyi hem atık su miktarını azaltmayı hem de enerji tasarrufu sağlamayı hedeflemektedir.